SEBZELİ LEVREK BUĞULAMA
Geçen haftasonu soframızı lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de şenlendiren yemeğimizin tarifine geldi şimdi sıra:)
SEBZELİ LEVREK BUĞULAMA
Malzemeler:
2 adet büyük boy levrek (herbiri fileto şeklinde temizlenip 4’e bölünmüş)
1 paket mantar
2 adet ortaboy soğan
3-4 diş sarımsak
3 tane defne yaprağı
4-5 tane domates
2 adet sivri biber
yarım bağ maydanoz
1 bardak süt
1 kaşık zeytinyağı
karabiber
tuz
Yapılışı:
Öncelikle piyazlık doğradığımız soğanlarla, ince ince doğradığımız sarımsakları ve defne yapraklarını borcam bir tepsinin tabanına seriyoruz. Diğer tarafta levrek dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra tepsideki soğanların üzerine diziyoruz. Bu şekilde hazırladığımız borcam kabımızın ağzını aliminyum folyo ile kapatıp 180°C fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu sırada balık yemeğimizin domatesli malzemesini hazırlayabiliriz. Bunun için bir tencereye zeytinyağımızı alıp küp küp doğradığımız domatesleri, doğranmış sivribiberleri ve mantarları ekleyip bir süre kavuruyoruz. Fırından çıkardığımız balıkların üzerine bu harcı ve bir bardak sütü ekleyip yine bir süre 180°C fırında (bu kez kabın ağzı açık olarak) pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)))..
Etiketler: ANA YEMEKLER, BALIK YEMEKLERİ
2 Comments:
Çok güzel görünüyor,balık oldunda nasıl olursa olsun...Eline sağlık
Selam ve sevgiler...
Serinmavicim çok teşekkürler. Gerçekten balık gibisi yok, biz de ailecek çok seviyoruz.
Sevgiler:)
aslı
Yorum Gönder
<< Home