Çarşamba, Kasım 01, 2006

İLK TARİF

ANTEP FISTIKLI MİNİK KURABİYELER

Geçenlerde yaptığım güllaçları süslemek için aldığım toz antep fıstıkları artınca onlarla ne yapsam diye düşünürken bu akşam bu tarif çıktı ortaya. Sonuçta, çay yanında, bir lokmalık, 56 tane minik, yeşil kurabiyemiz oldu. Tamamen benim uydurmam olan böyle bir tarifin lezzeti sonuçta beni bile şaşırttı:).



Malzemeler:

1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı+ayçiçek yağı karışımı
3 su bardağı un (kıvama göre artırılıp eksiltilebilir)
1 su bardağı toz haline getirilmiş antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine kurabiye adeti kadar iç antep fıstık

Yapılışı:

Yumurtalar ve pudra şekeri şeker eriyene kadar karıştırılır. Üzerine yağ ilave edilerek homojen bir karışım haline getirilir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek bu karışıma eklenir. Un eklenirken yoğurma işlemine devam edilir ve kıvam kontrol edilir. En son toz antep fıstığı da hamura ilave edilip iyice yoğurulur. Sonuçta ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir hamur elde edilir. Mümkünse yarım saat hamur dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra cevizden küçük parçalar halinde elde yuvarlanıp hafifçe üstlerine bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün kurabiyelere şekil verdikten sonra üzerlerine birer antep fıstığı içi batırılır. Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir (üzerleri pembeleşmeye başlar başlamaz fırından alınır).
Vee çayın yanında afiyetle yenir:)...

Etiketler: ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home