Pazar, Kasım 19, 2006

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ ÇÖREK

Dün akşam işten geldiğimizde evi harika kokular sarmıştı; annemin hamaratlığı üzerindeydi yine:). Akşama babaanneme ziyarete gideceğimiz için ona götürmek üzere güzel bir kakaolu kek ile tarifini Yemek Saati programından aldığı bu kırmızı çörekleri yapmıştı. Fotoğrafta pek belli olmasa da evet, bu çörekler oldukça kırmızıydılar:). Onlara bu güzel renklerini veren ise içlerinde bulunan közlenmiş kırmızı biberlermiş. Programdaki tam adını bilmiyorum ama annemin elindeki malzemelere ve damak tadımıza göre yaptığı şekliyle tarifi şöyle:

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ ÇÖREK



Malzemeler:

1 Aida çay bardağı (büyük çay bardağı) yoğurt
1 Aida çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
2 tane közlenmiş kırmızı biber (annem markette cam kavanozda satılanlardan kullanmış)
250 gr beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzlu değilse 2 çay kaşığı tuz)
alabildiğine un
üzerine serpmek için çörekotu

Yapılışı:

Yoğurma kabında yoğurdu, sıvıyağı, yumurta akını iyice karıştırıyoruz. Közlenmiş kırmızı biberleri robotta iyice kıyıyoruz ya da bıçakla çok minik parçalar halinde kesiyoruz. Beyaz peyniri de robotta iyice ufaladıktan sonra biberlerle peyniri sıvı karışımımıza ekliyoruz. Maydanozları da ince kıyıp ekliyoruz. Tuzu, kabartma tozunu ve kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru yaklaşık 15-20 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, çubuk şeklinde yuvarlayıp, kendi etrafında büktürerek istediğimiz gibi şekillendiriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serperek 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20 dk.) pişiriyoruz.

Afiyet olsun:))..

Etiketler:

2 Comments:

At 20 Kasım 2006 10:05, Anonymous Adsız said...

Sevgili Aslı evde oturup yemek programlarını izleyebilenlere çok imreniyorum :) yemek saati ve yeşil elmayı izinli olduğum zamanlarda kaçırmamaya çalışıyordum. bu tarifte de kırmızı biber hamura çok güzel lezzet katmıştır mutlaka anneciğinin ellerine sağlık.

 
At 20 Kasım 2006 11:38, Blogger butterfly said...

Valla şulecim ben de aynı durumdayım; eh tabi akşam saatlerine de koymuyorlar yemek programlarını, reyting kaygısı var.
Ama olsun, annem bizim için seyreder, hatta dener (o da bayılıyor yeni şeyler denemeye) ben de burdan yayınlarım, çok bir kaybımız olmaz:). Sevgiyle kal canım..

 

Yorum Gönder

<< Home