Cumartesi, Kasım 25, 2006

SEVGİ TATLISI

Bu tatlı, lezzeti ve hafifliğiyle benim favorilerim arasındadır. Misafirlerimize ikram ettiğimiz tatlılarımız arasında da ilk seçeneklerimizden biridir hep. Geçen hafta abimler bize geldiğinde yine bu tatlıdan yaptım ve bu muhteşem lezzetin içeriğini blogumda paylaşmak istedim.

Bu tatlının tarifi annemin tarif defterinin en başlarında yazıyor. Ne zaman, nereden aldı tam olarak bilemiyorum ama ismi de kendi kadar hoş; “Sevgi Tatlısı”:).

Hemen tarifine geçelim:


SEVGİ TATLISI





Malzemeler:


2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya


Yapılışı:

Bir tencereye unu, nişastayı, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini ve sütün yarısı döküp, bu malzemeleri ateşe koymadan topak kalmayıncaya kadar bir çırpıcıyla karıştırıyoruz. Daha sonra da sütün kalanını ekleyip hepsini karıştırıyoruz. Tencereyi ocağın üzerine alıp kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Karışım koyulaşıp kaynamaya başlayınca 5-10 dakika süreyle kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra tatlımızı ateşten alıp içine 1 paket vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
En son olarak tatlımızı kuplara pay ediyoruz; bol hindistan ceviziyle ve dilerseniz limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun;)...

Etiketler:

4 Comments:

At 27 Kasım 2006 14:35, Blogger Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... said...

Merhaba canım çok leziz bir tatlı olmuş imside süper ellerine sağlık.
Hoşça kal.

 
At 27 Kasım 2006 17:34, Blogger butterfly said...

Canım çok sağol. Hem de çabucak hazırlanan bir tatlı bu. Tatlı krizi gelince hemen hazırlanıveriyor;).
Sevgiler..
aslı

 
At 9 Ekim 2007 23:40, Anonymous Adsız said...

vallahi bu tatlı yalancı tavuk söğsü tarifine benziyor gibi. ama yinede sağol.

 
At 10 Ekim 2007 00:17, Blogger butterfly said...

Selamlar İsimsiz,
Yalancı tavuk göğsünde bu tatlıdan farklı olarak margarin olur ve onda yumurta sarısı ve limon kabuğu kullanılmaz. Ama genel bakarsak, sütlü ve nişastalı bir tatlı oluşu bakımından benzetmiş olabilirsin.
Yorumun için teşekkürler.
Sevgiler.
aslı

 

Yorum Gönder

<< Home