Çarşamba, Aralık 13, 2006

CANIM AİLEM VE HAFTASONU MENÜMÜZ

Hergün yaptığım bir şey varsa o da böyle güzel bir aileye sahip olduğum için şükretmektir.
Şimdi nerden çıktı bu derseniz; haftasonu sabahtan annemle klasik haftasonu aile yemeğimizi hazırladık, ben de akşam yemek vaktine kadar dışarda olacaktım. Yani hemen hemen tam yemek vaktinde eve geldim. Eh haftasonu emek harcayıp da yapılan yemeklerin (hele de etkinlik için hazırlanan bir tarif de varsa içlerinde) fotoğraflarını çekmek için gerekli kritik anlarda dışardaydım.
Bu anlar gerçekten kritik çünkü enfes kokular saçarak pişmiş yemekleri yemeden önce fotoğraflayabilmek için çok kısa bir zaman dilimi düşüyor insanın payına:)..Çoğu zaman ben de o enfes kokulara kapılıp fotoğraf çekmeyi atlayabiliyorum:).
Ama benim ailem bu haftasonu ben yokken yapılan herşeyin (salataya kadar) fotoğraflarını çekmişler..Hem de benim yaptığım gibi, özenerek, çiçeklerle süsleyerek, kompozisyonlar oluşturarak. Onların o hallerini düşünüyorum da nasıl da tatlılardı kimbilir..Canım ailem; annem, babam, abim, yengem, babaannem SİZLERİ ÇOOOK SEVİYORUM BENNN:).

HAFTASONU MENÜMÜZ:

Mercimek Çorbası
Sebzeli Levrek Buğulama
Barbunya Balığı Kızartması
Zeytinyağlı Bakla
Cevizli Kabak Salatası (Etkinlik için düşündüğümüz)
Nar Ekşili Mevsim Salata
Fırında Eritilmiş Fıstıklı-Kakaolu Tahin Helvası

Bizimkilerin çektiği birkaç resmi ekliyorum şimdi, tarifleri de en kısa zamanda ekleyeceğim..




Etiketler:

2 Comments:

At 23 Eylül 2008 08:52, Anonymous Adsız said...

merhabalar ben sizi biraz eleştiricem bilmiyorum belki benim görüşüm bu sadece,bence fırında bir çeşit yemek yaptığın zaman sakın ikincisini de fırında denemeyin mutlaka tencere yemeği olsun olmaz derseniz de güveçte yapın inanın daha etkileyici olur . hani deler ya amannn noluğlucak ailemme yapıyorum .sakın sakın öyle demeyin bence başkalarına karşı değilde ailemize özen gösterelim arkadaşlar herkese iyi bayramlar sevgiler. adım peynir bu arada :)

 
At 23 Eylül 2008 10:07, Blogger butterfly said...

Selam Peynir:)
Kendi fikirini paylaşman çok güzel, böylece yeni yeni bakış açıları görüyoruz.
Ama sanırım dikkat etmemişsin bu yemekte herşey fırında pişirilmemişti.
Bence de asıl aileye en çok özeni göstermek gerek:).
Sevgiler..
aslı

 

Yorum Gönder

<< Home