Pazar, Eylül 23, 2007

MANTARLI SALÇALI DANA BİFTEK

Oldum olası et yemekleriyle aram olmadı, yıllar geçtikçe de daha çok uzaklaştım eti sevmekten. Ama tam beslenmenin gereği olarak (ve biraz da ailemin zoruyla:)) yenmesi gerektiği kadar yemeye çalışıyorum. Genelde daha çok beyaz etten yana kullansam da tercihimi, kırmızı et yediğim nadir zamanlarda en severek yediğim et yemeğinin tarifini burada paylaşmak istedim. Bana bile “zevkle” et yedirmeyi başarabilmiş bu güzel yemeğin tarifi işte böyle:

MANTARLI SALÇALI DANA BİFTEK


Malzemeler:

1 kilo yağsız dana biftek
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket mantar
tuz
kekik

Yapılışı:

Öncelikle etleri yağsız bir tavada, sularını bırakıp çekene kadar, bir ön pişirmeden geçiriyoruz. Diğer yanda, düdüklü bir tencerede (daha kısa sürede hamur gibi yumuşak bir et yemeği elde etmek için düdüklü tencere kullanmak şart) rendelediğimiz kuru soğanı sararıncaya kadar kavuruyoruz. Yıkayıp iri parçalar halinde doğradığımız mantarları soğanlara ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra salçayı da ilave edip hepsini kavuruyoruz. Bunların üzerine ön pişirmeden geçirdiğimiz etleri diziyoruz, üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ve yeterince tuz ekliyoruz. Düdüklü tencerede yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz. Et pişince sıcakken üzerine kekik serpip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun:)).

Etiketler:

30 Comments:

At 23 Eylül 2007 06:43, Blogger Aybike Ceylan said...

Asli'cigim,
Ellerine saglik, cok guzel duruyor resim, tadi kimbilir nasil? eminim cok guzeldir, tadanlara afiyet olsun, sevgiler.

 
At 23 Eylül 2007 17:56, Blogger butterfly said...

Aybikecim çok teşekkür ederim yazdıklarına:). Lezzeti gerçekten güzel oluyor bu yemeğin.
Sevgilerimle canımcım:)).
aslı

 
At 23 Eylül 2007 20:29, Anonymous Adsız said...

Aslı'cım bu yemek yenmezmi. Mantar ve et nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler, iyi ramazanlar...

 
At 23 Eylül 2007 20:59, Blogger MİNELİ said...

Merhaba Aslı bende senin gibi kırmızı eti sevmem çok nadir yerim.Ama bu çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık sevgilerimle.

 
At 24 Eylül 2007 00:05, Blogger serinmavi said...

İtiraf edeyimki et yemeyi çok seviyorum.ama sebzelerede bayılıyorum :)Sanırım sevmediğim birşey yok....eline sağlık,çok güzel olmuştur eminim....Selamlar.........

 
At 24 Eylül 2007 01:10, Blogger Selcen Şenocak said...

Sevgili Aslı ellerine sağlık nefis görünüyor eminim çok güzeldir. sevgilerimle...

 
At 24 Eylül 2007 08:39, Blogger NiNo said...

cok lezetli bir yemek belli ellerine saglik

 
At 24 Eylül 2007 09:37, Blogger butterfly said...

Ebrucum çok haklısın:), gerçekten et ve mantarın bu birlikteliği çok lezzetli oluyor.
Çok teşekkürler, sana da iyi ramazanlar canım.
Sevgilerimle:).
aslı

 
At 24 Eylül 2007 09:47, Blogger butterfly said...

Minelicim, sevmesek de yemek gerekiyor kırmızı et. Bu tarifle gerçekten de zevk alarak yiyebiliyorum eti.
Yorumun için çok teşekkürler:).
Sevgilerimle:)).
aslı

 
At 24 Eylül 2007 09:53, Blogger butterfly said...

Serinmavicim eti sevmen bence çok iyi her besinden yeterince almak lazım.
Teşekkürler canım:).
Sevgileeer:).
aslı

 
At 24 Eylül 2007 09:54, Blogger butterfly said...

Almulacım yazdığın güzel kelimeler için çok teşekkürler.
Sevgileeer:).
aslı

 
At 24 Eylül 2007 09:54, Blogger butterfly said...

Ninocum çok teşekkürler.
Sevgiler, öpücükler:).
aslı

 
At 24 Eylül 2007 11:47, Blogger Pembelinin Mutfağı said...

Aslıcım ellerine sağlık yemek harika görünüyor.

 
At 24 Eylül 2007 12:07, Blogger Hesna said...

Çok lezzetli görünüyor eline sağlık.

Hesna-mordeniz

 
At 24 Eylül 2007 14:50, Blogger AKDENİZ AKŞAMLARI said...

Aslı'cığım ellerine sağlık canım.Guzel bır hafta dılıyorum.

 
At 25 Eylül 2007 15:19, Blogger butterfly said...

Pembelicim çok teşekkürler canım:).
Çok öpüyorum..
aslı

 
At 25 Eylül 2007 15:26, Blogger butterfly said...

Hesnacım yorumun için çok teşekkürler:).
Sevgileer..
aslı

 
At 25 Eylül 2007 15:28, Blogger butterfly said...

Özay çok teşekkür ederim:).
Ben de sana harika bir hafta dilerim..
Sevgilerimle:)..
aslı

 
At 27 Eylül 2007 15:51, Blogger Hatice said...

Aslı'cığım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, eminim lezzeti de öyledir, sevgiler...

 
At 28 Eylül 2007 16:43, Blogger butterfly said...

Haticecim çok teşekkür ederim yazdıkların için:).
Güzel bir haftasonu diliyorum..
Sevgilerimle...
aslı

 
At 28 Eylül 2007 19:31, Blogger Tijen said...

Ben sana bir demet kır çiçeği getirdim komşu, üzerlerinde uç diye...

 
At 29 Eylül 2007 01:06, Anonymous Adsız said...

:(( off bugünlerde şu mantarlı tariflerde hep gözüm. Allerjim olduundan yiyemiyorumda..

Ellerinize sağlık. Yüzüm düşmüş şekilde gidiyorum :)

sevgiler...

 
At 29 Eylül 2007 02:43, Blogger Baharcicegi said...

Asli hanim nefis bir yemek olmu,tam iftarlik elinize saglik

 
At 29 Eylül 2007 19:19, Blogger Yaren said...

mmmmm nefis görünüyor,ellerine saglik.

 
At 30 Eylül 2007 10:26, Blogger butterfly said...

Tijenciiim "kır çiçekleri" demek:), ben çok severim kır çiçeklerini, sarılı morlu ne güzel:). Uçmaz mıyım üzerinlerde, uçarım uçarııım:).
Çok teşekkürler bu güzel armağan için.
Sevgiler:).
aslı

 
At 30 Eylül 2007 10:29, Blogger butterfly said...

Zerrincim tüh yaa, keşke alerjin olmasaydı da sana da ikram edebilseydim bu yemekten.
Neyse telafi ederiz bunu nasılsa:).
Çok teşekkür ederim yazdıkların için.
Sevgileeeer:).
aslı

 
At 30 Eylül 2007 10:30, Blogger butterfly said...

Sevgili Baharçiçeği, bloguma hoş geldin:). Yorumun için çooook teşekkürler.
Sevgilerimle;).
aslı

 
At 30 Eylül 2007 10:31, Blogger butterfly said...

Sevgili Yaren, çok teşekkür ederim yazdığın güzel kelimeler için:).
Sevgiler...
aslı

 
At 5 Kasım 2008 15:36, Blogger PAPATYA SOFRASI said...

Merhaba..

Biftek çokca yaptığım bir yemektir ama sade yaparım genelde..

Bir de mantarlısını denemek lazım..

Emeklerinize sağlık..

 
At 6 Kasım 2008 13:09, Blogger butterfly said...

Papatyacım umarım mantarlısını da dener ve seversin:).
Yazdıkların için teşekkürler.
Sevgiler:).
aslı

 

Yorum Gönder

<< Home