KIRMIZI
Bugün dışarıda bambaşka bir hava var; güneş uzun zamandan sonra ilk kez bu denli parlak gülümsemiş, güneşe inat ince ince yağan kar çatılara, ağaçlara birikmiş. Hepsi de tuhaf bir uyum içinde..
Dışarıda beyazın hakimiyeti süre dursun benim içim kırmızı hissediyor bu aralar..Bilmem sizde de olur mu; ben bazen bazı renklere daha yakın hissederim kendimi. Mesela yakın zamana kadar siyah ve grileri daha çok hissettim; biraz bulutlu, çokça karmaşık duygular, düşünceler dönemiydi benim için. Şimdi geçti çok şükür. Dedim ya bu ara “kırmızı”yım ben:).
Böylesi bir zamanda buna uygun bir tarif paylaşmak istiyorum; kırmızı bir reçel tarifi..Benim çok yeni tanıştığım bir meyvenin reçeli bu; “Frenk Üzümü Reçeli”. Aslında yaban mersini (likapa) alınmak için çıkılan alışverişin sonunda nedense rotam bu mini mini kırmızı meyveye kaydı. Bu meyvelerin tazesini bu mevsimde bulmak zor, o yüzden markette dondurulmuş olarak satılan bir kutu Frenk üzümü ile yaptım reçelimi.
Daha önce hiç tatmadığım Frenk üzümleri, şirin görünüşleri dışında, kendine has mayhoş tadıyla, minik çekirdekleriyle akılda kalıcı bir meyve. Onlarla bir de kek denemek isterim ama bizim evdekilerin klasik kek anlayışlarının çok dışına çıkacak mayhoş bir kek olacağından tüm kekin bana kalmasından korkuyorum:).
Reçelini ise biz çok beğendik. Yapım aşamasında damak tadına göre şeker ilavesi yapmak en uygunu aslında çünkü gerçekten oldukça mayhoş bir meyve bu,benim gibi bu tattan hoşlananlara ise biçilmiş kaftan.
Benim yaptığım şekliyle tarifi böyle:
Frenk Üzümü Reçeli
Frenk Üzümü Reçeli
Malzemeler:
1 kutu donmuş Frenk üzümü (480 gr)
1,5 bardak toz şeker
1 çay bardağı su (gerekmeyebilir de)
birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Not: Ben su ilave etmedim, reçelimi de ocakta unutunca iyice suyunu çekti. Ben daha katı, jölemsi reçelleri sevdiğim için bu hiç sorun olmadı:). Daha sulu bir reçel istenirse ilave su şart.
Afiyet Olsun:).
Etiketler: REÇELLER-MARMELATLAR
26 Comments:
reçel harika görünüyor ellernize saglık
sevgiler
Kelebekciğim,
Geçen aydı galiba, bir ara kırmızıya takmıştım ben de. Sitede arka arkaya kırmızılar yayınlıyordum. Oluyor yani... Tadını çıkar kırmızıların!
kelebeğümmmm:)) ellerine sağlık pek bi güzel olmfş... bu aralar bendede siyah renk hakim..içim kararmış gibi hissediyorum umarım aklara bürünürüm en kısa zamanda bende...sevgilerimle
Kızmızı canlandırır harekete geçirir diye bilirim ya bu reçel de insanı harekete geçiriyor.Ellerine sağlık.sevgiler...
Canım,
lkesinlikle katılıyorum sana. zaman zaman ben de bazı renklere yakın hissederim kendimi. şu sıralar da ben de kırmızıya takıldım. kışın soğuğunu kırmak için mi acaba.
ellerine sağlık. sevgiler..
MERHABA BENDE KIRMIZIYA BAYILIRIM NEREYE GİTSEM ELİM HEMEN KIRMIZIYA GİDER KAZAK ALIRKEN HEMEN KIRMIZI ALIRIM
BU BENİM HİÇ BİLMEDİĞİM BİR TAT FRENK ÜZÜMÜ NASIL BİR ŞEY AMA GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL
AFİYET OLSUN
Sevgili Ezgi çok teşekkürler:).
Sevgiler sana da..
aslı
Tijencim teşekkürler, tadını çıkaracağım ben de, çok memnunum bu halden:).
Sevgileeer..
aslı
Gönülcüm dediğim gibi oluyor o haller ama gelip geçici herşey. Umarım sen de en kısa zamanda siyahlardan kurtulursun; yeniden beyaz, pembe, sarı...rengarenk olursun:).
Canım benim, çok sağol yorumun için.
Sevgiler..
aslı
Serpilcim kırmızı da reçel de enerji veriyor insana, çok haklısın:).
Teşekkürler yazdıkların için.
Sevgilerimle;).
aslı
Sevdacım, haklısın sanırım dışardaki soğuğa inat ama karın beyazına da uysun diye içimizdeki bu kırmızı depreşmesini yaşıyor gibiyiz bu aralar:).
Sevgiler canımcım:).
aslı
Ayşecim aynen senin gibi ben de tam bir kırmızı düşkünüyüm. Yani gardrobuma baksam kırmızı açık ara önde gider:). Bu renk bana hep neşe ve güven veriyor.
Frenk üzümünü ben de ilk kez denedim. Tadı hoşuma gitti ama yemezsem arayacağım bir lezzet olduğunu da söyleyemem hani.
Yorumun için teşekkürler canım:).
Sevgilerimle..
aslı
çok değişik bir reçel olmuş ellerine sağlık hoşçakal
Selam Melek,
Teşekkür ederim yorumuna.
Sevgiler:).
aslı
Kelebeğim,
Frenk üzümüe bayılıyorum bende, hem kendisini ekşi ekşi yemeye, hem de tatlıların ''tatlı'' yüzünü bastırıp mayhoşlaştırmasına. Reçel de eminim süper olmuştur ellerine sağlık arkadaşım,
Sevgiler,
Öyle nefis görünüyor ki o ekmeği ben istiyorum desem çok mu ayıp olur:))) canım ellerine sağlık. Sevgiler…
Ben hep hazırını alıyordum, ev de yapmayı hiç düşünmedim.
Ellerine sağlık canım.
Papatyacım ben de sevdim yeni tanıştığım bu meyveyi ama en çok görüntüsünü:). Benimkiler donmuştu, eminim tazeleri çok daha alımlıdır:).
Yazdıkların için teşekkürler canımcım.
Sevgiler, öpücükler;)..
aslı
Perihancım çok teşekkürler:). O kadarcık olur mu hiç, mümkün olsa da sana koca bir kavanoz yollayıversem burdan hemen:).
Sevgiler..
aslı
Lavantincim o kadar pratik bir reçel ki bu... Umarım dener, sonuçtan memnun kalır ve sık sık yaparsın:).
Sevgilerimle:).
aslı
Aslı'cığım,
Kırmızının yanı sıra, zeytinyağı konusunda da hemfikir olduğumuzu bilmek ne güzel.
Tijencim yazdıkça, paylaştıkça ne çok ortak nokta buluyoruz. Blogları işte bu yüzden çok seviyorum:).
Sevgiler.
aslı
Aslı'cığım,
Ben nedense kırmızı reçelleri pek seviyorum bu yüzden senin reçeline de bayıldım.Ben de frambuaz reçeli yaptım geçenlerde metrodan dondurulmuş olarak almıştım.ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.İyi bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler
O reçelli ekmeği buraya uzatır mısın Aslı 'cığım, çayın yanında süper olacak.
Hülyacım kırmızı reçeller benim de favorim:). Senin frambuaz reçeli de ne güzel olmuştur kimbilir, ellerine sağlık canım:).
Güzel bir haftasonu diliyorum ben de..
Sevgilerr.
aslı
İlkaycım sana kocaman bir dilim reçelli ekmek ve kocamaaaan sevgilerimi yolluyorum:)).
aslı
Yorum Gönder
<< Home